Nog med reklamskräp – nu skaffar jag en skylt!!

424

På tio år har svenskarnas syn på reklam rasat till bottennivåer. 2005 hade 44 procent en positiv inställning, i dag är samma siffra 18 procent, visar en ny undersökning från Novus. Mest ”störande” är reklam i mobilappar och på videotjänsten Youtube, enligt svenskarna.

”Påträngande information”, ”skräp i brevlådan” och ”störande moment” – uttalandena i Novus-undersökningen, beställd av Sveriges Annonsörer, visar tydligt på svenskarnas negativa inställning till reklam.

Och faktum är att den aldrig har varit sämre än nu. Bara 18 procent ser positivt på reklam i dag, jämfört med 44 procent 2005, enligt undersökningen. Dessutom: aldrig tidigare har gapet varit större mellan dem som gillar reklam och dem som i undersökningen beskriver den som ”störande” och ”påträngande”. 52 procent svarar att de har en rent negativ inställning till reklam.

Mest negativa är män mellan 30 och 49 år som bor utanför städer, medan kvinnor i samma ålder i storstäder är mest positiva. HUR KAN MAN VARA POSITIV TILL ATT FÅ EN MASSA SKRÄP SOM MAN EGENTLIGEN INTE BEHÖVER INLÄMNAT GENOM DÖRRFACKET?? VARJE DAG EFTER JOBBET NÄR MAN KOMMER HEM SÅ ÄR DET EN HÖG SOM VÄNTAR.

Det värsta är att även om man skriver att man inte vill ha någon reklam så kommer det ändå – gratistidningar och “samhällsinformation” som det så fint heter.

But no more – nu ska jag fixa en skylt från http://skyltmax.se – en fin sida där man kan designa fina egna skyltar 😀 rekommenderar den varmt. Där har jag gjort en skylt där jag får med ALLA olika saker dessa reklamutdelare vill pracka på mig – på en och samma skylt! Hur bra som helst.

Reklamexponeringen, det vill säga ytorna vi möter reklam på, är i dag fler än någonsin, vilket ställer ännu högre krav den reklam som görs. Många förknippar reklam med något som tränger sig på och det måste vi som bransch ta till oss, säger Anders Ericsson, vd på Sveriges Annonsörer i en kommentar.

Advertisements

About tegis

This blog belongs to Carl-Mikael A. Teglund - tegis. Swedish emigrant with a heart for languages, philosophy, history, and politics (classical liberalism in the European tradition). Go ahead and look, read, or listen. I'm sure you will find it interesting.
This entry was posted in Scandinavia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s